M o d e l T e a m

forum dyskusyjne modelarstwa pływającego
Teraz jest 2020-10-24, 18:51

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-06-21, 09:09 
Offline

Dołączył(a): 2005-11-15, 13:46
Posty: 126
Lokalizacja: Chojnów
Witam !!!
Tak jak w temacie ,potrzebna pomoc w połączeniu tych dwóch elementów w jeden.
Sanwa VG 6000 nie ma wymiennego modułu i chodzi o wpięcie modułu 2,4 Ghz, a cały wic polega na tym żeby można było używać obydwu częstotliwości ( nie jednocześnie, jakiś przełącznik )
Może ktoś już coś takiego robił mile widziana podpowiedź
Pozdrawiam Wojtek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-21, 09:30 
Offline

Dołączył(a): 2005-02-23, 14:20
Posty: 140
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
witam
Ja kupiłem swój moduł 2,4 GHz na allegro i też bedę montował go do Sanwy 6000. Wiem, że ten pan również montuje te moduły, chyba najlepiej skontaktować się z nim.
mam nadzieję że to wystarczy:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1066528505
CORONA moduł hack+odbiornik 8ch 2,4GHz DSSSv2
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-21, 10:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-01-30, 02:25
Posty: 391
Lokalizacja: Białystok
http://www.youtube.com/watch?v=HRQ0vAHxYDA
Do poczytania też tutaj:
http://rcmodelreviews.com/corona_dsssv2_2.shtml

_________________
Szpachlówka moim przyjacielem :twisted:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-21, 11:55 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-02-04, 16:20
Posty: 1799
Lokalizacja: Warszawa
Robiłem coś takiego i rozwiązanie jest takie: montując moduł do nadajnika wstaw dwubiegunowy wyłącznik który bedzie odcinał zasilanie do modułu (koniecznie oba przewody - plus i minus), przwód PPM powinien być na stałe dolutowany. Działnie wyglada tak: praca na zwykłej częstotliwości - poprostu wyłaczasz zasilanie modułu wyłącznikiem; praca na 2,4 GHz - włączasz moduł i wyciągasz kwarc w nadajniku. Tyle.
Sprawdzone i działa w sanwie 6000.

_________________
Pozdrawiam
Grzesiek Jermołaj


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-21, 13:42 
Offline

Dołączył(a): 2005-11-15, 13:46
Posty: 126
Lokalizacja: Chojnów
Witam!!!
Grzesiek wszystko ok ale jak znaleść kabelek z sygnałem PPM
Moduł będzie przymocowany na zewnątrz nadajnika , muszę tylko wyprowadzić trzy przewody ( + , - , sygnał ) i na tym kabelku zamocować włącznik , Albo z innej beczki nadajnik ma gniazdo trenera , pewnikiem znajdę tam plus , minus, i sygnał .Dobrze kombinuję ?
Pozdrawiam Wojtek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2010-07-25, 20:31 
Offline

Dołączył(a): 2007-02-24, 19:58
Posty: 15
Lokalizacja: TARNÓW
Wykorzystaj gniazdo uczeń - trener. Należy sprawdzić czy po włączeniu modułu 2,4 GHz w to gniazdo nie następuje automatyczne wyłączenie modułu w.cz. 35 MHz. Jeżeli nie to wyciąg kwarc z gniazda.

Obrazek

Wtyczka typu DIN-5, widok od strony lutowania.
Znaczenie pinów:
1 - zwarte z (4) napięcie za wyłącznikiem zasilania
2 - masa
3 - wyjście sygnału PPM
4 - zwarte z (1) napięcie z wyłącznika zasilania
5 - wejście sygnału PPM

powyższe zaczerpnięto ze strony pitlaba

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL